Schuimisolatie.be

Wat is pur-isolatie?

PUR is de afkorting van Polyurethaan. Dit is een isolerend materiaal dat in veel vormen en toepassingen gebruikt kan worden. In de bouwsector wordt het twee componenten systeem gebruikt om zowel daken,kruipkelders, vloeren, industiële gebouwen en spouwmuren te isoleren. 

PUR-schuim heeft bewezen, enerzijds door zijn hoge isolatiewaarde en anderzijds door zijn veelzijdige toepassingsmogelijkheden, dat het tot de top van de isolatiematerialen behoort, zowel voor particuliere als voor industriële toepassingen.

 

 

Voordelen van Polyurethaan vloerisolatie:

  • Polyurethaan isolatie levert u meer wooncomfort op. De vloer wordt warmer (ca. 2,3 – 2,5°C) en er heerst een gelijkmatige temperatuur in huis.
  • Polyurethaan isolatie zorgt voor een gezonder klimaat in de woning: omdat er geen vochttransport meer van de kruipruimte naar de woning plaats vindt.
  • Polyurethaan isolatie levert een forse energiebesparing op: ca. 20% minder stookkosten dan bij een ongeïsoleerde vloer.
  • Polyurethaan isolatie voorkomt warmteverlies naar de kruipruimte.
  • Polyurethaan isolatie aan de onderzijde van de vloer bespaart fossiele brandstof, dus ook het milieu.
  • Het aanbrengen van 1 m³ vloerisolatie betekent over een periode van 75 jaar ± 60.000 kg minder CO² uitstoot.

De mate van isolatie

De mate van isolatie wordt uitgedrukt in de "lambdawaarde ". Des te lager de lambdawaarde, des te beter de thermische isolatie van het materiaal.

Ter info: De meeste isolatiematerialen hebben een lambdawaarde tussen de 0,030 W/mK en 0,040 W/mK. De lambdawaarde van het door ons gebruikte PUR-schuim is 0,026 W/mK.

Dankzij de hogere isolatiewaarde van PUR-schuimen de hogere densiteit en druksterkte, kan schuimisolatie.be het PUR-schuim ook toepassen op of onder gewapende betonvloeren en broodjesvloeren. Ook op houten of metalen vloeren kan PUR-schuim worden toegepast.

Dankzij onze nieuwe spuitmachine, kunnen wij u snel bedienen. Daarom is uw wachttijd: 0 dagen!

magazijn en werf 001

Neem contact met ons op en ontdek ons snelle serviceniveau.