Schuimisolatie.be

Spouwmuurisolatie

OPGELET:  VANAF  1 JULI 2012 GELDEN ER NIEUWE REGELS OM IN AANMERKING TE KOMEN VOOR PREMIES . U KAN U ENKEL NOG IN AANMERKING KOMEN VIA EEN ERKENDE PLAATSER http://www.butgb.be/ WIJ DELEN U MEE DAT ONS ATG ATTEST IN AANVRAAG IS.

Geen vochtplekken meer !

Bij een geïnjecteerde spouw kan een opeenhoping van vocht niet meer voorkomen omdat het PUR schuim een waterdicht blok vormt. Voorwaarde is wel dat de spouw volledig gevuld werd. Uitzakken van het isolatiemateriaal is onbestaande omdat tijdens het injecteren het PUR-schuim zich volledig hecht aan binnen en buitenmuur.

Vocht ten gevolge van oppervlaktecondensatie zal geleidelijk aan afnemen omdat uw binnenmuur warmer wordt en deze bijgevolg boven het condensatiepunt komt.

Zelfs binnenmuren en gemeenschappelijke muren

Om welke reden dan ook kunnen binnenmuren, scheidingswanden, gemeenschappelijke muren bij half open bebouwingen geïsoleerd worden met PUR isolatie. De egale isolatielaag die gevormd wordt bedekt de muur volledig en naadloos. Deze isolatietoepassing wordteveneens gebruikt als geluidsdemping.

Renovaties - Oudere woningen:

Deze manier van isoleren wordt voornamelijk toegepast bij renovaties. De werkwijze is dan ook vrij simpel: een gaatje in de muur boren om zo de PUR in te spuiten. Er komen dus helemaal geen verbouwingen aan te pas.

schouw

   spouwmuurisolatie 

Verschillende studies tonen aan dat 25% van het totale warmteverlies door niet geïsoleerde buitenmuren verdwijnt. Een spouwmuur die geïnjecteerd is met PUR isolatie vormt een naadloos blok dat uw woning als het ware volledig inpakt. Alle spleten en kieren worden opgevuld zodat nergens meer onaangename tocht kan ontstaan.